IZDVAJAMO VESTI

BANE najavili novi album i objavili video singl

Written by Marko Ristić

Originalno srpski, sada bend iz Montreala, Blackened Death Metal sastav BANE najavili su dugo očekivani treći studijski album koji će nositi naslov „Esoteric Formulae“. Album će ugledati svetlost dana 30. novebra kao digitalno, CD i kasetno izdanje, dok će vinil doći nešto kasnije. Omot albuma izgleda ovako:

Nakon što su se vratili sa uspešne severno-američke turneje sa bendom UADA, te nastupa na evropskim festivalima tokom leta i nastupa gde su nastupali sa bendovima InsomniumWolfheart Bloodshot Dawn u Kanadi, momci su snimili i spot za numeru Bringer Of Pandimensional Disorder koji možete videti ispod.

„Kao što tradicija nalaže, snimali smo u Hellsound Studiju. Producent je bio Honza Kapak (bubnjar kultnog benda Master’s Hammer), koji nije samo snimao i miksao, već je svirao bubnjeve na celoj ploči.  Kao specijalni gosti na ploči će se pojaviti Giulio Moschini (Hour Of Penance) i Amduscias (Temple Of Baal). „Esoteric Formulae“ je dugo pripreman, ali smo se potrudili da ovo čekanje kompenzujemo miksom  moćnog, agresivnog i melodičnog blackened death metala“ rekli su momci u saopštenju povodom izlaska albuma.