VESTI

AVANTASIA najavili novi album i svetsku turneju za 2019!

avantasia-live-tobias-sammet
Written by Jovan Ristić

Symphonic rock opera projekat AVANTASIA koji predvodi Tobias Sammet (Edguy) objaviće novi album pod imenom „Moonglow“, koji će naslediti izuzetno uspešno izdanje „Ghostlights“ iz 2016. godine. Album će se u prodaji naći u januaru, a biće praćen svetskom turnejom koja će početi u martu u Nemačkoj. Sammet je već ugostio brojne uticajne rock i metal muzičare uživo i na disku, među kojima su Michael Kiske (Helloween), Alice Cooper, Klaus MeineRudolf Schenker (The Scorpions), Bruce KulickEric Singer (KISS), Eric Martin (Mr. Big) i drugi. Postava na predstojećem albumu i turneji će biti naknadno objavljena. Kao što je Sammet objasnio u intervjuu za Hardwired Magazin, novi album će otvoriti potpuno novo poglavlje i ispričati novu priču.

Jedinstveno koncertno iskustvo koje ujedinjuje epske priče, rock i operu je već videlo preko 1,2 miliona ljudi širom sveta u prethodnih deset godina. Sammet se sada vraća sa još impresivnijom turnejom tokom koje će harizmatični pevač deliti binu sa najvećim svetskim rock muzičarima. Nakon brojnih nastupa na festivalima kao što su Kavarna Rock Fest, Sweden Rock, Masters of Rock i drugim, brojnim nagradama i impresivnim pozicijama na top listama širom sveta, „Moonglow World Tour“ će bez sumnje biti najveći rock događaj te godine.

tobias-sammet-avantasia-live-eurovision

Tobias Sammet | Photo: © Markus Felix

Tobias Sammet je izjavio: „Pokušao sam da se primirim prethodnih 18 meseci, ali očigledno ja se opuštam samo kada sam kreativan. Tokom ove faze sinula mi je gomila ideja koje su iziskivale da dobiju epski pečat benda Avantasia. Bio sam toliko siguran u pesme da sam brzo shvatio: ako će Avantasia dobiti novo poglavlje to će biti sa ovim materijalom, van svih trendova i pravila muzičke industrije, urađeno iz lično i iz srca, sa epskim, desetominutnim stvarima uz pevljive rock pesme. Ova priča je nastala iz jednog razloga: da pišem sjajnu muziku bez biznismena koji bi je oblikovali u lako svarljive deliće koji se uklapaju u pejzaž moderne industrije zabave. ‘Moonglow’ će biti najbogatiji album u mojoj karijeri, najveći, najšareniji i najluksuzniji van svake pameti. Ne mogu da dočekam da predstavim album u Januaru i povedem bend na putovanje zvano ‘Moonglow World Tour’, gde ćete videti najveći šou koji je Avantasia ikada priredila.“

Osnovan 1999. godine kao studijski projekat, sastav Avantasia je prvi put nastupio uživo 2008. godine nakon povratničkog albuma „The Scarecrow“, kao zvezda najprestižnijeg metal festivala Wacken Open Air uz legendarni Iron Maiden. Avantasia su objavili sedam albuma na kojima je gostovala rotirajuća postava pevača i muzičara. Više o bendu pročitajte u specijalu posvećenu metal operi: AVANTASIA – Rođenje, smrt i vaskrsenje legende.