VESTI

AVANTASIA predstavlili novu pesmu u kojoj gostuju Hansi Kürsch i Jorn Lande

tobias-sammet-avantasia-new-song-premiere
Written by Jovan Ristić

Nemački sastav AVANTASIA koji predvodi Tobias Sammet (Edguy) predstavio je novi 11-minutni ep pod imenom „The Raven Child“ na kome gostuju dugogodišnji saradnik Jorn Lande (ex-Masterplan) i Hansi Kürsch, frontmen benda Blind Guardian. Pesma će se naći na predstojećem albumu „Moonglow“ koji će se u prodaji naći 1. februara 2019. godine za izdavača Nuclear Blast Records. Pesmu možete poslušati u nastavku.

Od svog začetka 1999. godine, na albumima benda Avantasia su gostovale legende kao Alice Cooper, Klaus MeineRudolf Schenker (Scorpions), Bruce KulickEric Singer (KISS), Eric Martin (Mr. Big), Biff Byford (Saxon), bivši pevač sastava Twisted Sister, Dee Snider i mnogi drugi.

Na novom albumu koji broji 11 pesama, Sammetu će se pridružiti mnoga poznata lica sa prethodnih izdanja benda. Među njima su Geoff Tate, originalni pevač benda Queensryche, Ronnie Atkins iz sastava Pretty Maids, Michael Kiske iz benda Helloween, Jorn Lande, Eric Martin (Mr. Big) i Bob Catley (Magnum). Njima će se pridružiti i novi članovi: Hansi Kürsch (Blind Guardian), Mille Petrozza (Kreator) i Candice Night (Blackmore’s Night).

Kao i na prethodnom albumu „Ghostlights“ koji je slušaoca vodio na put koji postavlja pitanje samog postojanja, „Moonglow“ je mračan, jeziv i očaravajuć album. „Na neki način, teme pesama su maštarije,“ Sammet objašnjava. „Ovog puta tu nije prisutna tema smaka sveta. Ove pesme imaju senzibilitet filmova Tim-a Burton-a.“

Još jedna stvar koju „Moonglow“ deli sa prethodnikom je to da je album konceptualan. „Da, pesme su povezane,“ Sammet potvrđuje. „Svaka pesma predstavlja poglavlje zasnovano na biću koje je bačeno u svet, ali ne može da nađe svoje mesto u njemu. Ne može da se poveže za okolinom i okreće se mraku, u nadi da će tamo pronaći sklonište.“

„Pesme su veoma lične, ali upakovane u fantastično okruženje inspirisano mračnim romatizmom, posebno gotskim novelama iz Viktorijanskog doba i piscima kao što su Arthur Machen i Algernon Blackwood. Ovo jeste konceptualni album, ali ne očekujte vilenjake u šumi,“ kroz smeh će Tobi.

Avantasia-moonglow-cover-hq-2019

„Moonglow“ lista pesama:

01. Ghost in the Moon
02. Book of Shallows (Hansi Kürsch , Ronnie Atkins , Jorn Lande, Mille Petrozza)
03. Moonglow (Candice Night)
04. The Raven Child (Hansi Kürsch, Jorn Lande)
05. Starlight (Ronnie Atkins)
06. Invincible (Geoff Tate)
07. Alchemy (Geoff Tate)
08. The Piper at the Gates of Dawn (Ronnie Atkins, Jorn Lande, Eric Martin, Bob CatleyGeoff Tate)
09. Lavender (Bob Catley)
10. Requiem for a Dream (Michael Kiske)
11. Maniac (Eric Martin)
12. Heart

Moonglow Svetska Turneja

Svetska turneja „Moonglow“ će početi u Slovačkoj krajem marta, i bend odvesti u najveće gradove u Evropi, Rusiji, Japanu, Australiji, Severnoj, Centralnoj i Južnoj Americi. „Jako je teško izkoordinisati raspored svih koji bi da budu deo turneje, što čini turneje benda Avantasia tako dragocenim,“ izjavio je Sammet. „Sa ovim gostima, ovi koncerti se verovano nikada neće ponoviti.“ Pogledajte kompletnu listu datuma turneje na ovom linku.

avantasia-live-tobias-sammet

Avantasia Live | Photo: Facebook

Dodaj komentar