VESTI

Pogledajte spot benda AVANTASIA snimljen u Beogradu!

tobias-sammet-avantasia-new-song-premiere
Written by Jovan Ristić

Nemačka power metal opera AVANTASIA koju predvodi Tobias Sammet predstavila je novi spot za pesmu „Moonglow“ sa predstojećeg, istoimenog albuma. Gošća u pesmi i spotu je Candice Night, pevačica sastava Blackmore’s Night koji su osnovali Candice i suprug Ritchie Blackmore. Spot za ovu pesmu snimljen u Beogradu u saradnji sa produkcijskom kućom iCode, pod režiserskom palicom Ivana Čolića i možete ga pogledati u nastavku.

tobi-sammet-avantasia-interview-2019-hardwired-jovan

Tokom svoje posete Beogradu, Sammet je za naš portal dao intervju u kome nam je, između ostalog objasnio koncept albuma: „Tema albuma je autsajder, biće koje je stvoreno i bačeno u okruženje, u realnost koju ne podnosi. Ovo biće oseća da mu nije mesto u ovoj predivnoj, šljaštavoj, sjajnoj realnosti vrlih i lepih. Zbog toga ovo biće beži i traži skrovište u mraku u nadi da će naći takoreći bekstvo iz bede. Pesme predstavljaju zasebne slike mentalnog sveta tog bića ili lika.“ Sammet je tom prilikom gostovao i u našoj rubrici „3×3“, a njegove odgovore pročitajte ovde

Album „Moonglow“ u prodaji je od 15. februara za izdavača Nuclear Blast Records, a našu recenziju možete pročitati ovdeSammetu su se na albumu „Moonglow“ pridružiti mnogi poznati heavy metal vokali među kojima su Geoff Tate, originalni pevač benda QueensrycheRonnie Atkins iz sastava Pretty MaidsMichael Kiske iz benda HelloweenJorn LandeEric Martin (Mr. Big) i Bob Catley (Magnum), kao i Hansi Kürsch (Blind Guardian), Mille Petrozza (Kreator) i Candice Night(Blackmore’s Night) koji po prvi put gostuju na albumu benda Avantasia.