VESTI

Tomas Lindberg vas vodi kroz novi AT THE GATES album

Written by Marko Ristić

„To Drink From The Night Itself“, novi album pionira melodičnog death metalaAT THE GATES, samo što nije ugledao svetlost dana. Za nepunih 10 dana ćemo imati prilike da čujemo šta su momci ovog puta uradili, jer će se album pojaviti 18. maja posredstvom Century Media Records. Kao producent albuma potpisan je Russ Russell (NAPALM DEATHTHE HAUNTEDDIMMU BORGIR) koji je u studiju Parlour u Britaniji uradio naslednika albuma At War With Reality“ koji je izašao 2014. godine. Omot i listu pesama možete videti ispod:

„To Drink From The Night Itself“ lista pesama:

01. Der Widerstand 
02. To Drink From The Night Itself 
03. A Stare Bound In Stone 
04. Palace Of Lepers 
05. Daggers Of Black Haze 
06. The Chasm 
07. In Nameless Sleep 
08. The Colours Of The Beast 
09. A Labyrinth Of Tombs 
10. Seas Of Starvation 
11. In Death They Shall Burn 
12. The Mirror Black

Pevač Tomas Lindberg je nedavno u intervjuu za Decibel magazin pričao o tome kako je razlaz sa dugogodišnjim gitaristom benda AT THE GATES, kao i jednim od glavnih autora uticalo na dalji rad benda: „Istina je da je od momenta kada je Anders Björler napustio bend sve drugačije. Ono što treba da znate jeste da Jonas Björler [bas] napisao 40% albuma Slaughter Of The Soul“ i At War With Reality“. To dosta ljudi zaboravlja. Jonas sada ima mnogo više odgovornosti na svojim plećima nego što je imao ranije. Ne treba da vas brine da li će ovo biti AT THE GATES, jer hoće, a svakako teži i više death metal nego prethodni album.“

Lindberg je rekao da je novi gitarista Jonas Stålhammar došao kasno da bi bio umešan u krativni proces oko albuma: „Album smo napisali Jonas i ja. Svi su učestvovali na ovaj ili onaj način, ali nas dvojica smo uradili veći deo“. U nastavku pogledajte šta još Tomas Lindberg priča o novom albumu.