RECENZIJE RECENZIJE ALBUMA

ANNIHILATOR – „For The Demented“ (2017)

annihilator-for-the-demnted-2017-featured
Written by Marko Ristić

ANNIHILATOR
„For The Demented“

Thrash metal
(Neverland Music/Silver Lining Music, 2017)

Sigurno nemojte očekivati novi „Alice in Hell“, „Set the World on Fire“ ili „King of the Kill“ jer je „For The Demented“ ploča koja je nastala 20 godina kasnije u odnosu na ove legendarne albume i prosto bi bilo nerealno očekivati još jedan takav klasik. 

U više navrata sam rekao da je Jeff Waters po mom skromnom mišljenju čovek koji je u mnogome indirektno uticao na razvoj metal muzike. Tu činjenicu mislim da nije nužno potkrepiti dokazima, već samo pogledajte koliko će vam bendova reći da je jedan od uzora bio upravo Annihilator ili Jeff Waters lično. Sama činjenica da je ovo ŠESNAESTI studijski album najvećeg kanadskog metal benda govori sama za sebe.

Zapravo, činjenica da je po prvi put posle albuma „Never, Neverland“ Jeff u studiju raido sa nekim mi se svidela i veoma oprezno sam prišao slušanju ovog albuma. Sa prethodnim „Suicide Society“ nisam nešto bio zadovoljan, jer je Jeff pokušao da bude ono što nije i to je rezultovalo slabim albumom, bar po mom mišljenju. Ovde je stvar posve drugačija. Kao što sam već pomenuo, basista Rich Hinks (Aeon Zen) koji već neko vreme nastupa sa bendom je ovoga puta bio u studiju sa Jeffom i to je rezultovalo jednim zaista zanimljivim izdanjem.

Na prvu loptu mi album uopšte nije legao. Iskreno, to je zbog par slabijih komada koji se nalaze na prvoj polovini ploče. Pesme mi nisu nešto preterano legle, ponajviše zbog voklanih deonica koje su nikad slabije. U to ime će mi kao činjenice pomoći numere „Pieces Of You“, „The Demon You Know“, pa i naslovna „For The Demneted“Gitarske deonice su kao i uvek brutalne, ali mi na ovim numerama nešto ne štima. Prosto rečeno, nije to onaj Annihilator kojeg znamo.

Kada stignemo do nekadašnje „B strane“ ili druge polovine albuma, stvari se opasno menjaju. Na bolje. Već od „Phantom Asylum“ Jeff i ekipa vraćaju priču na smer koji odlično poznajemo i vraćaju oštrinu, stav i sve ono po čemu poznajemo Annihilator. 

Kulminacija dolazi u poslednjoj numeri „Not All There“ koja je pravi dragulj i u njoj možete čuti sve ono što Annihilator čini odličnim bendom. 

Sigurno nemojte očekivati novi „Alice in Hell“, „Set the World on Fire“ ili „King of the Kill“ jer je „For The Demented“ ploča koja je nastala 20 godina kasnije u odnosu na ove legendarne albume i prosto bi bilo nerealno očekivati još jedan takav klasik. Jeff i ekipa imaju dobru ploču. Ako ništa drugo, nateraće vas da izvadite te klasike i obrišete prašinu sa njih.

Piše Marko Ristić

Lista pesama:
01. Twisted Lobotomy
02. One To Kill
03. For The Demented
04. Pieces of You
05. The Demon You Know
06. Phantom Asylum
07. Altering The Alter
08. The Way
09. Dark
10. Not All There

3

Sigurno nemojte očekivati novi „Alice in Hell“, „Set the World on Fire“ ili „King of the Kill“ jer je „For The Demented“ ploča koja je nastala 20 godina kasnije u odnosu na ove legendarne albume i prosto bi bilo nerealno očekivati još jedan takav klasik. 

Dodaj komentar