INTERVJUI

Andy Posdziech, ANY GIVEN DAY: „Samo metal“

any-given-day-band-2016-featured
Written by Jadranka Balaš
Petorka iz gradića Gelzenkirhen u Nemačkoj pokupila je mnoge simpatije fanova širom sveta debi izdanjem „My Longest Way Home“ i uveliko se spremaju da zadaju novi udarac. Jasni, glasni i pre svega iskreni, za sebe kažu da sviraju samo metal. Kratko i pravo u lice, kao i njihova muzika, gitarista Andy Posdziech odgovorio je na nekoliko naših pitanja.
 
any-given-day-band-2016-featured

Moram da počnem od obrade pesme „Diamonds“ koju peva Rihanna. Odakle je došla ova ideja?
Andy: 
Ideja da obradmo „Diamonds“ je bila moja ideja.. Pravimo muziku već mnogo godna i oduvek smo hteli da obradimo neku pesmu, ali zapravo ne pop pesmu. Ova pesma me je naterala da uradim instrumentalnu metal obradu i snimili smo vokale iz zabave i ispalo je sjajno. Pa smo želeli da je objavimo!

Pošto je ovo bila jedna od prvih pesama koju ste predstavili i postigla je apsolutni uspeh, da li ste se bojali da ćete biti obeleženi kao cover bend? Da li planirate još obrada u budućnosti?
Andy: 
Ne, definitivno se nismo bojali. Znali smo da smo je napravili iz zabave i bili smo napisali naše pesme. Nemamo planova za još obrada ali sve je otvoreno.

Prvi sningl „Home Is Where The Heart Is“ izašao je nekoliko meseci kasnije, da li ste očekivali tako dobru reakciju fanova?
Andy: 
Ne, nismo očekivali baš ništa i zato je sve ovo bilo još lepše!

2014. izašao je debi album, dobro je prihvaćen i dobio je odlične kritike pogotovo u vašoj zemlji. Kakvi su tvoji utisci?
Andy: Najveća stvar za nas je to što smo ušli na Nemačku top listu i broj 28. Nikada nismo očekivali da ćemo ući na top 100 listu! Dobili smo pozitivne reakcije iz celog sveta i mnogo smo zahvalni za ovu neverovatnu podršku.

Vaša muzika je veoma direktna, sa veoma moćnim vokalima i uz jaku tekstualnu pozadinu. Ko je glavni pisac u bendu i gde pronalazite inspiraciju za pisanje? Ko su vam najveći uzori?
Andy: 
Ja sam odgovoran za pisanje muzike a uglavnom Dennis i Midge pišu tekstove. Naši koreni leže u metalu i postoji mnogo bendova kao što su Metallica, Iron Maiden, Kiss i mnogi drugi koji su nas inspirisali da pravimo muziku. Od modernih uticaja tu je definitivno Killswitch Engage! Oni su i dalje kraljevi metalcore žanra! Ali uglavnom pisanje većine muzike i tekstova zavisi od naših raspoloženja.

Kako bi opisao zvuk benda Any Given Day i u koji žanr bi ga svrstao kada bi morao?
Andy: 
Samo METAL! Ok, hajde da kažemo moderan metal.

any-given-day-promo-2016-01

Počeli ste sa radom na novom materijalu. Kada možemo da očekujemo albm boj 2? Da li ćete promeniti nešto na sledećem?
Andy: 
Da, trenutno radimo na njemu i biće izdat ovog leta, ja mislim. Ne želim mnogo da otkrivam ali biće melodičniji i agresivniji! A možda i bude nekih iznenađenja!

Mnogo ste svirali tokom 2015. i uskoro krećete ponovo na put sa Bury Tomorrow i Blessthefall. Najbolje svirke do sada?
Andy:
Definitivno Summerbreeze fetival ispred 10 000 ljudi u 11 sati pre podne! Taj wall of death je bio ogroman! I, With Full Force Festival! Mnogo godna smo sanjali da sviramo tamo!

Bendovi sa kojima biste voleli da idete na turneju?
Andy: Killswitch Engage, Machine Head, Pantera 
i mnogi drugi.

Koji su najčešći problemi sa kojima se novi bendovi susreću u današnje vreme? Koja je bila najveća prepreka na vašem putu kao benda od osnivanja?
Andy: 
Dobro pitanje.. Mislim da mnogo dobrih bendova ne zadobija pažnju jer nisu u stanju da idu na turneje toliko iz nekog razloga. Definitivno najviše pažnje dobijaš na nastupima uživo kada je tvoj bend dobar i dobro svira! Pre nego što smo potpisali za Redfield Records master albuma je bio završen i bio je spreman 7-8 meseci i svakog dana smo želeli da ga izdamo. Ali strpljenje je nagrađeno! Svaki korak za bend predstavlja naporan rad ali će se isplatiti jednoga dana!

Budući planovi za Any Given Day?
Andy: 
Trenutno još muzike i još turneja!

pripremila Jadranka Balaš

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.