VESTI

AMORPHIS najavljuju novi album pesmom „The Bee“

amorphis-band-promo-2018-black
Written by Jovan Ristić

Finski metal majstori AMORPHIS objaviće novi, trinaesti studijski album pod imenom „Queen of Time“ 18. maja za izdavača Nuclear Blast. Album će naslediti izdanje „Under the Red Cloud“ iz 2015. godine, a odlikovaće ga upotreba pravog orkestra, horova i flauta.

Pored toga, ovo će biti prvi put da Pekka Kainulainen, koji već dugo sarađuje sa bendom u ulozi tekstopisca, pusti glas u naraciji na finskom u jednoj o pesama. Pored toga, album će označiti studijski povratak basiste Olli-Pekka „Oppu“ Laine-a, koji se vratio u bend nakon što je Niclas Etelävuori napustio sastav prošle godine.

Za produkciju albuma je ponovo bio angažovan Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth), jer zašto menjati pobednički tim? Bend je predstavio i prvi singl sa albuma, ujedno i pesmu koja ga otvara, „The Bee“ a možete je poslušati u nastavku. Sudeći po prvom singlu, bend se i dalje čvrsto drži svoje „isto ali drugačije“ filozofije koja im je zvezda vodilja još od albuma „Eclipse“.  A kako sam Esa Holopainen tvrdi: „Ova pesma je sjajna uvodna numera i oslikava kako će album zvučati. Već u njoj se čuju neki elementi kao horovi i orkestar“.

amorphis-queen-of-time-album-cover-2018

„Queen Of Time“ lista pesama:

01. The Bee 
02. Message In The Amber 
03. Daughter Of Hate 
04. The Golden Elk 
05. Wrong Direction 
06. Heart Of The Giant 
07. We Accursed 
08. Grain Of Sand 
09. Amongst Stars 
10. Pyres On The Coast

Klavijaturista Santeri Kallio je u intervjuu za naš časopis objasnio kako su albumi iz 90-ih uticali na njihov rad danas i zašto su drastične promene zvuka iza njih: „Nakon promena na ‘Elegy’, ‘Tuonela’, ‘Far From The Sun’ znamo da ne treba da pravimo ekstremne prelaze. Takođe, želimo i da zadovoljimo veliku bazu fanova ali bend mora da evoluira, da nađe novu inspiraciju.“ On dodaje: „Mislim da nećemo praviti toliko drastične promene više, ali možda ćemo uraditi specijalni album kao na primer akustični ili isprobati nešto, ali promene u stilu neće biti toliko duboke. I dalje volim te albume, ali ako ih niko ne voli onda su samo za nas.“

Dodaj komentar