VESTI

Povratnički album benda AMANZAMAN stiže 1. decembra

Written by Hardwired Crew

Nakon pauze uradu, bend AMANZAMAN ponovo počinje sa aktivnostima. Momci su najavili novi studijski album koji nosi naziv „#Online“ i koji će se pojaviti 1. decembra.

Bend će promociju albuma održati u klubu Garaža 20. decembra i to je prava prilika za druženje sa članovima benda i prijateljima povodom izlaska novog albuma.

Album „#Online“ (LP 2019.) je treće studijsko izdanje benda, pod etiketom izdavačke kuće Hardwried Records, nakon izdanja „Samo neka gori“ (LP 2011.) i „Noć“ (EP, 2015.).

Izdanje predstavlja produkt plodne saradnje benda sa velikim brojem gostujućih muzičara, producenata i vizuelnih umetnika. Izdanje sadrži 10 numera, od kojih je polovina na srpskom, a druga polovina na engleskom jeziku, snimanih u periodu od 2014. do 2019. godine na nekoliko lokacija (Studio 69, studio SAE univerziteta, Pink SSL studio, Hedonist i Wolf studio).

1. Nemir, mir i rat
2. Money (feat. Sick Prime, Tommy T, Dudley Slang)
3. Online
4. Marioneta
5. Borba
6. Ogledalo
7. United
8. We Want Freedom
9. Keep on Fightin’
10. Tomorrow

Na albumu, pored članova benda AmanZaman, gostuje veliki broj muzičara iz zemlje (Relja Derbogosijan, Todor Živković, Filip Šmigović, Igor Srećković, kao i gosti iz inostranstva na pesmi „Money“ (Tommy T sa Jamajke i Dudley Slang iz Francuske Gvajane).

Produkciju albuma potpisuju Vuk Starinac, Mihajlo Đorović i Danilo Marinković, dok su za tekstove bili zaduženi Snežana Antić, Danilo Marinković i Vuk Starinac. Dizajn omota je delo umetnice Anđele Micić Marjanović, a dizajn fonta je delo Ljubice Janković, dok je fotografije benda je uradio Filip Vićentijević.