VESTI

ALITOR objavili singl „Consecration“

Written by Hardwired Crew

Inđijski metal sastav ALITOR je putem svog Youtube kanala objavio prvi singl sa novog albuma benda koji simbolično nosi naziv “II” (Alitor).

Sastav je realizovao spot za pesmu “Consecration”, koja je snimljena u beogradskom studiju Citadela Sound Production. Kao i do sada, za produkciju je bio zadužen Luka Matković iz sastava Quasarborn i Bombarder. Bitno je napomenuti da je sastav sarađivao sa Lukom i na snimanju spota, gde je Matković bio režiser, a Jovana Uzelac snimatelj. Spot je snimljen u Inđiji.

Kako saznajemo iz tabora benda, novi album će biti objavljen početkom godine za Take It Or Leave It Records, a do objavljivanja albuma će sastav objaviti još čak 3 singla. Alitor je ušao u studio početkom 2019. godine, i posvetio je celu godinu novom ostvarenju benda.

Više o pesmi „Consecration“ nam je rekao frontmen benda, Marko: “Ova pesma je zaista drugačija od svega što smo do sada radili. U ovoj numeri se mogu prepoznati novi uticaji i smer kojem bismo voleli u budućnosti da idemo (pre svega, svedeniji aranžmani i melodična rešenja). Tekst pesme se bavi našom ljubavi prema muzici i time koliko je muzika nama pomogla da se izgradimo kao ljudi. I predstavlja jednu od do sada najpozitivnijih pesama koje smo snimili.”

Alitor će na predstojećim koncertima u Inđiji (29. Novembar, KC Caffe) i Beogradu (30. Novembar, Garaža) premijerno izvoditi ovu, kao i nekolicinu novih pesama sa predstojećeg izdanja benda.

Da podsetimo, poslednje studijsko ostvarenje benda je singl „Patterns of Redemption“ iz 2017. godine.

fotografija benda Milan Šurbatović