VESTI

ALGIERS se vraćaju u Beograd 11. februara

algiers-izvestaj-dom-omladine-2018
Written by Jovan Ristić

Posle fantastične serije koncerata širom sveta, američko-engleski bend ALGIERS vraća se u Srbiju, a u ponedeljak 11. februara 2019. nastupiće u beogradskom klubu Elektropionir. Karte za ovaj koncert mogu se kupiti putem portala Tickets.rs po ceni od 600 dinara. Podsećamo, Algiers su prošle godine nastupili u Domu omladine Beograda, a naš izveštaj sa tog koncerta možete pročitati ovde. Bend će promovisati svoj aktuelni album „The Underside of Power“, čija se recenzija našla na našim stranama.

„Generalno, više volimo svirke u manjim klubovima, jer tada možemo da se povežemo sa publikom na pravi način. Čini se kao da smo svi zajedno. Nastupi na većim festivalima se više čine distancirani, ili sterilni, ali na neki način uživam i u njima, jer na taj način vidim mnoge bendove, koje drugačije inače ne bih imao priliku da gledam,“ izjavio je gitarista Lee Tesche u intervjuu za Hardwired Magazin.

algiers-promo-2017-1

Jednom je neko muziku i posebno koncertno iskustvo gledanja i slušanja Algiers opisao kao čudnu fuziju onoga što rade ili su radili Mike Patton, Jon Spencer Blues Explosion i James Brown. A to je samo početak doživljaja onoga što pevač Franklin James Fisher i njegov bend čine već skoro jednu deceniju. Algiers čine Franklin James Fisher na vokalu, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari, a odnedavno je punopravni član benda i Matt Tong, nekadašnji bubnjar i jedan od osnivača grupe Bloc Party.