VESTI

ABBATH ostao bez člana usled ideoloških nesuglasica

king-ov-hell-napustio-abbath-2018
Written by Jovan Ristić

King ov Hell, basista benda ABBATH koji predvodi bivši frontmen benda IMMORTAL napustio je pomenuti sastav usled nesuglasica u vezi sa tekstualnim konceptom predstojećeg albuma. Naime, kada su tekstovi u pitanju, predstojeći album inspirsao je švajcarski psiholog Carl Gustav Jung, čija su dela uticala ne samo na psihijatriju, već i antropologiju, arheologiju, literaturu i verske nauke.

King smatra da njegova povezanost sa hrišćanskim misticizmon ne paše uz imidž benda, i dodaje: „Želim članovima benda, izdavačima i ekipi sve najbolje na predstojećim nastupima i u vezi sa albumom. Muzika je ništa manje nego briljantna. Ipak, moram održati svoj umetnički integritet i uz poštovanje napustiti bend.“

Abbath-Metal-Days-2017-photo-Marko-Ristic

Abbath @ MetalDays 2017 | photo Marko Ristić

Olve Eikemo, poznatiji u metal krugovima pod pseudonimom Abbath, osnovao je istoimeni projekat 2015. godine nakon što je napustio svoj matični bend Immortal, koji vredno radi na svom prvom albumu bez njega. King Ov Hell (Godseed) je sa njim od samog početka, a bend još čine i gitarista Ole André Farstad i bubnjar Gabe Seeber. Iza sebe imaju jedan album pod imenom benda objavljen za Season of Mist.

O autoru

Jovan Ristić

Editor

Contact
jovan@hardwiredmagazine.com

1 komentar