3x3

3×3: Srđan Dinčić, stand up komičar

srdjan-dincic-o2-stolice
Written by Hardwired Crew

Ako treba ovog čoveka da vam predstavljamo posebno moramo reći da je jedan od najduhovitijih stand up komičara koje poznajemo. Uz to i roker. Šta ćete bolje? 🙂

srdjan-dincic-o2-stolice

Najpotcenjeniji i najprecenjeniji bend?
Srđan: Ove godine je u Beogradu održan koncert švedskog power metal benda Sabaton a gost, da ne kažem predgrupa pošto mi iz nekog razloga ta reč ide na nerve, je bio nemački heavy metal bend Accept. Iako volim Sabaton mislim da je Accept previše dobar bend da bi nastupao na turnejama kao gostujući bend. Dakle eto odgovora, mislim da je taj bend dosta potcenjen. A što se tiče precenjenih bendova, nikako ne mogu da ukapiram U2. Nemam objašnjenje jednostavno mi njihov zvuk ne prija I teško mi je da razumem kad neko sa oduševljenjem govori o tom bendu.

Koji bend bi voleo da se okupi ponovo?
Srđan: 
Žao mi je što riječki punk bend Pasi više ne sviraju. Kasno sam ih otkrio i taman kad sam počeo da se oduševljavam i isčekujem neku svirku, oni objaviše da više ne sviraju. Voleo bih i da se Bora Čorba okupi ponovo sam sa sobom.

Bend koji bi voleo da čuješ uživo a još nisi imao prilike?
Srđan: To je bez sumnje Blind Guardian. Iako su gostovali nekoliko puta u Srbiji svaki put sam nekako bio sprečen da odem na njihov koncert iako sam veliki fan. Još uvek su koncertno aktivni tako da se nadam da ću to ispraviti. Isto važi i za Kamelot, mada to otkad je otišao pevač Roj Kan više nije isti bend. Voleo bih i Haggard da čujem uživo.

srdjan-dincic-goblini

Srđan Dinčić na bini sa Goblinima u Novom Sadu 2016. godine, photo Marko Ristić

Tvoj ‘guilty pleasure’? Bend ili album koji voliš a sramota te je da priznaš?
Srđan: 
Volim da slušam španski heavy metal bend Mago de Oz. A zašto, pojma nemam. Među Maiden fanovima nije baš popularno voleti albume koje je Blejz Bejli otpevao ali ja eto baš njih volim. „The X factor“ i „Virtual XI“ su dva albuma koja ne mogu da mi dosade i mislim da su pesme „Sign of the Cross“, „The Edge of Darkness“, „Fortunes of War“, „Lord of the Flies“, „Judgement of Heaven“, „The Clansman“, „Como Estais Amigos“ u vrhu Maiden stvaralaštva.

Koji je bio prvi album koji si kupio?
Srđan: Nisam siguran da li je to bilo „U magnovenju“ Goblina ili Maiden kompilacija “Best of the Beast”. Sećam se da sam obe kasete slušao na vokmenu, čoveče, koliko to trenutno praistorijski deluje.

Idealan album za opuštanje i nedeljno popodne?
Srđan: 
Često kada odmaram, ležim i gledam u jednu tačku na plafonu, pustim Helloween – „Keeper Of The Seven Keys I“Zvuci tog albuma me vrate u neko lepo vreme i vrate mirise nekih srednjoškolskih dana kad sam bio baš opušten, profesori bi rekli i previše

srdjan-dincic-3x3

Najbolji album svih vremena?
Srđan: Za mene su to Iron Maiden klasik „Number of the Beast“ i „Imaginations from the other side“ Blind Guardian.

Najiritantnija muzička zvezda?
Srđan: 
Bono Voks. Izgleda mi kao Jovica iz Karavukova, žigolo koji zavodi babe po Nemačkoj a zatim ih pljačka. A dok peva zvuči kao te babe kad shvate da su opljačkane.

Klinac te pita šta je to metal ili rock, ti mu preporučuješ da sluša?
Srđan: 
Preporučujem da sluša Hit 202, tamo će već probrati nešto što mu se dopada između starih klasika i novih dobrih rock i metal pesama.