3x3

3×3: Sajsi MC

sajsi-mc-3x3-intervju-alek-živković
Written by Jovan Ristić

Ivana Rašić poznatija kao Sajsi MC je srpska reperka sa 15 godina staža na sceni, kako solo tako i kao osnivač i članica sastava rap-rock sastava SAJSI.

sajsi-mc-3x3-intervju-alek-živković

Sajsi MC | Foto: Alek Živković

Najpotcenjeniji i najprecenjeniji bend?
Sajsi: Odmah ste krenuli sa teškim pitanjima! Toliko ima potcenjenih bendova, koji nisu dobili zasluženi tretman u odnosu kakav su kvalitet, baš mi je teško da izdvojim jedan. Volela bih da ih spomenem baš sve, ali evo ako mora jedan neka to bude AFI. Mada bih dodala i neke demo srpske pank bendove koji nikad čak nisu ni snimili album, ali ja ih jako volim i imali su uticaj na mene, to su na primer Ex-Cess i Kontejner AD. A što se tiče precenjenih bendova, nema potrebe da ih spominjem i tako im pravim još veću reklamu.

Koji bend bi volela da se okupi ponovo?
Sajsi: Većinu bendova čiji su pevači mrtvi, tako da jebi ga.

Bend koji bi volela da čuješ uživo a još nisi imala prilike?
Sajsi: Mnogo je to bendova… The Stone Roses, The Smiths, Leftover Crack, Misfits. Opet se okupili sa gospodinom Danzig-om, mada ja Graves-a volim jer je više emo i muzički i kao čovek.

sajsi-mc-3x3-jovan-ristić-2017

Sajsi MC uživo | Foto: Jovan Ristić

Tvoj ‘guilty pleasure’? Bend ili album koji voliš a sramota te je da priznaš?
Sajsi: Pa jebi ga, nemam to, kad nešto volim meni je to najbolje na svetu i nemam taj osećaj sramote. Kad volim, onda volim bez mozga tj. razuma, samo stomak i srce.

Koji je bio prvi album koji si kupila?
Sajsi: Prvu kasetu koju sam kupila u petom razredu osnovne je En Vogue, „Funky Divas“. Tu sam kasetu slušala tiho na kasetofonu dok su svi spavali i tako se uspavljivala, posle dve nedelje se desio grandž. Pa pesma „Regulate“ od Warren G-a i Nate Dogg-a. Znam da se ovim odgovorom udaljavam od pitanja, ali kupovina kaseta mi je nakon tog talasa različitih žanrova postala opsesija.

Idealan album za opuštanje i nedeljno popodne?
Sajsi: Jebi ga, zavisi kakva ti je pre toga bila subota i da li imaš mamurluk ili ne. Evo predlažem bilo šta od benda Goatmare & the Hellspades.

sajsi-mc-3x3-alek-živković

Sajsi MC | Foto: Alek Živković

Najbolji album svih vremena?
Sajsi: Pa zar hoćete da izludim? Ne znam, čas se opredelim za „Second Coming“ od The Stone Roses-a, pa shvatim da volim i „Black Sails on the Sunset“ od benda AFI. Ne mogu odgovoriti na ovo pitanje, tražite previše.

Najiritantnija muzička zvezda?
Sajsi: Beyonce i Bono Vox.

Klinac te pita šta je to metal ili rock, ti mu preporučuješ da sluša?
Sajsi: Evo neka krene sa grupom Bad Company, pa onda može Neil Young, naravno, pre toga Crosby, Stills Nash & Young, Creedence Clearwater Revival. Može tako da započne, a pošto sada ima svega na netu, neka sam nastavi potragu.

Share via