SPECIJAL

20 manje poznatih činjenica o bendu SLAYER

Written by Hardwired Crew

Da se razumemo, kada je thrash metal u pitanju, SLAYER je bend koji ne možete zaobići nikako. Sigurno jedan od najistrajnijih u svojoj agresiji, bend sa mnoštvom odličnih albuma i neizbrisivim tragom na metal sceni. Nedavno su objavili da kreću na oproštajnu turneju, koja će sigurno trajati, ali kraj je tu, iza ćoška. Mi smo vam pripremili 20 manje poznatih činjenica o ovom sjajnom bendu.

1. Prvi album „Show No Mercy“ je sniman u kasnim večernjim terminima, ne bi li bend što više uštedeo i da bi (sada već bivši) bubnjar Dave Lombardo završio srednju školu.

2. Nakon izdavanja albuma „Show No Mercy“ bend je krenuo na turneju po SAD u starom auto marke Camaro, čiji vlasnik je bio Tom Araya, a opremu su vukli u prikolici zakačenoj za automobil.

3. Jeff Hanneman je kao veliki ljubitelj HC/punk zvuka 1984. godine odnovao bend koji su pored njega činili Dave Lombardo i Rocky George, gitarsita benda Suicidal Tendencies. Ovaj bend koji je trajao veoma kratko zvao se Pap Smear. Jednu od numera sa demo snimka možete čuti ovde.

4. Na samom početku karijere, morali su da se izbore i za ime SLAYER jer je u gradu San Antonio postojao još jedan bend istog imena.

5. Sećate se hora koji se čuje na početku „Hell Awaits“? Ako niste uspeli da razaznate šta pevaju, budite sigurni da se čuje rečenica „Join Us„, ali otpevana unatrag.

 

6. Da li ste znali da je Tom Araya rođen u Čileu, a Dave Lombardo na Kubi?

7. Možete da zamislite kako Slayer svira numeru „In A Gadda Da Vida“? Oni su zapravo snimili tu numeru za potrebe filma Less Than Zero iz 1987. godine.

8. Gitarista Paul Crook koji sada nastupa sa sastavom Meat Loaf, a svirao je i sa Anthrax i bendom okoji je okupio Sebastian Bach, tokom osamdesetih godina radio je kao tehničar Kerry King-u.

9. Tony Scaglione koji je svirao kao zamena Lombardu tokom kasnih osamdesetih bio je član benda Wiplash. Taj bend je sačinjen od trojice članova istog imena. Pored Scaglione-a u bendu su bili Tony Portaro i Tony Bono.

10. „Angel of Death“ i „War Ensemble“ su numere koje su inspirisane ratnom tematikom, a to sve zahvaljujući preminulom gitaristi Hanneman-u. On je odrastao u poroducu ratnih veterana, pa otuda dolazi i interesovanje za ovu tematiku.

 

11. „Born of Fire“ sa albuma „Seasons in the Abyss“ je zamalo izašla na album kao instrumental. U poslednji momenat je Kerry King spasao stvar izneći tekst za tu numeru.

12. Dave Lombardo je 1992. godine napustio bend da bi prisustvovao rođenju deteta, a bend je morao da nastavi bez njega, pošto je bio na putu ka koncertima širom sveta.

13. Obrade pesme „Dissident Aggressor“ benda Judas Priest je jedina obrada koja se nalazi na studijskom albumu benda Slayer, a da se ne nalazi na albumu „Undisputed Attitude“ koji je sačinjen od obrada punk/hardcore pesama.

14. Sedmi studijski album „Diabolus in Musica“ je nazvan prema zvučnom intervalu koji je u Srednjem veku bio zabranjen. Interesantno je da je ovaj interval vrlo obilno korišćen na prvim albumima benda Black Sabbath.

15. Kerry King je odsvirao poslednji solo na numeri Goddamn Electric koja se nalazi na zadnjem studijskom albumu benda Pantera „Reinventing the Steel“ iz 2000. godine.

 

16.  Osmi studijski album je trebalo da nosi naziv „Soundtrack to the Apocalypse“, ali je bend odlučio da naslov sačuva za box set i album nazove „God Hates Us All“.

17. Umetnik Larry Carroll je odgovoran za stvaranje čak četiri prednja omota njihovih albuma:“Reign in Blood„, „South of Heaven„, „Seasons in the Abyss“ i „Christ Illusion„.

18. Kolekcionarsko izdanje desetog albuma „World Painted Blood“ sadrži mapu sveta napravljenu od ljudskih lobanja i kostiju. Koncept potiče od poznate srednjevekovne kapele u kojoj se nalazi 50.000 ljudskih kostura.

19. Kerry King se u slobodno vreme bavi uzgojem pasa i zmija.

20. Popularna TV serija „Californication“ koju je napisao glavni glumac David Duchovny, zasnovana je na novelama koje je pisao pomenuti glumac, a neki od naslova priča su „South of Heaven„, „Seasons in the Abyss“ i „God Hates Us All„. Takođe, knjiga koja je proslavila glavnog aktera ove serije nosi naziv „God Hates Us All„.